Bebis!! <3

Kanske ska uppdatera lite här..
Idag har jag varit hemma från jobbet.. har ont i huvudet sen igår.. å de snurrar så jag mår illa.. så jag har legat i sägen nästan hela dagen.. sovit å sovit.. å sovit lite till.. fattar inte att man kan sova så mycke..


Vi har gjort vårat 2:a ultraljud!!!
Våran lilla snuttunge är perfekt!! Vi såg de fina hjärtat, difragman, hjärnan, urinblåsan å massa andra saker!! Alla värden var jätte bra!! Vi frågade barnmorskan om hon kunde se va bebis hade för kön.. och det var lite svårt för bebis låg ihopkrupen.. men hon sa att det såg ut som en liten tjej!!! <3 Hon har ju sett några bebisar.. så hon har säkert rätt!!

Det känns så underbart att veta att allt är bra med bebis! Var super nervös innan.. men de visa sig ju att jag hade aboslut inget att oroa mig för!! Underbara lilla bebis!!
Självklart tog vi bilder!

Här kommer en bild på hela bebis.. där ser ni hur ihopkrupen hon är.. hon ligger å myser i mammas mage! :) Det ser oxå ut som hon blåser en bubbla.. ser ni? :DHär är en bild på bebis söta profil.. såå underbart fin!! <3Jag är så lycklig att det finns inte ens några ord som kan beskriva det!

Nu ska jag lägga mig i ett varmt bad.. och försöka få huvudet att slappna av...

Lite ordspråk :)

                                                                                 


Vecka 19
Bebisen

Din bebis är denna veckan 13-15 cm och väger ungefär 200 gram. Vid förlossningen väger den vanligtvis 15 gånger mer, så den kommer lägga en hel del på hullet framöver.

En av de mest fascinerande sakerna med fostrets utveckling är hjärnan. Hjärnan är ett av de första organen som bildas de första veckorna och dess abnorma storlek i förhållade till resten av kroppen under den första delen av utvecklingen visar dess stora betydelse. I vecka 19 har muskler i hela kroppen kopplats ihop med hjärnan via nervtrådar och kan därmed kontrolleras medvetet av bebisen!


Öronen står ut från huvudet, och i munnen börjar de första groddarna till barnets permanenta tänder dyka upp. Armar och ben har nu korrekt relativ storlek i förhållande till kroppen och fötterna är hela 2,5 cm långa!

Du

Många kvinnor kan känna livmodern 2-3 cm under navlen och om du ser din profil i speglen kan du verkligen se hur din kropp har förändrats. Det är inte ovanligt att vid det här laget ha gått upp 5-6 kg. Av detta svarar beisen för c:a 200 gram, moderkakan 170 gram och fostervattnet ungefär 310 gram.

Vidare har dina bröst ökat i vikt med 170 gram vardera och livmodern med ytterligare 300 gram!

Det är viktigt att komma ihåg att viktökningen skiljer sig mellan olika kvinnor och det finns ingen anledning till panik om du gått upp lite mer eller mindre än genomsnittet.

Viktökningen kommer förmodligen att påverka din hållning och din sömn.


Barnvagn

Japp, hittade en super fin barnvagn på Blocket!! Hade inte tänkt köpa vagn så här tidigt men hittar man ett kap måste man ju slå till :) Vi har skurat å tvättat allt så den är som ny nu..
Så här såg det ut när vi skrubba "skelettet" :)Sen tog jag en bild på vagnen när den var klar!
Bilden ser lite lustig ut för solen titta fram precis :)När jag var å handla me min kära mamma i måndags så köpte hon de första bebiskläderna!!!
Blev nästan lite rörd.. mamma såg en body me en kossa på å hon greppa den direkt å sa
-"den här ska jag köpa till bebis"
Lite suddig bild.. men sånt händer.. hehe
Det känns tidigt att köpa saker.. men det känns så himla mysigt!!
Det känns iaf väldigt bra att ha köpt en vagn! Det var ett av mina största bekymmer.. å nu är det fixat!
Vecka 17


Tänkte att det är dags att skriva lite mer om min graviditet :)

Idag är jag i vecka 17+3!
Det är läskigt va tiden springer iväg.. känns som det var nyss som vi berätta för alla att vi var gravida..
Jag mår super bra! Men är ganska trött.. efter en dag på jobbet värker de i fötterna å jag sover gärna en timme eller två när jag kommer hem.. Kan inte heller gå så fort för jag blir lite andfådd å då får jag hosta.. men det är nog min förskylning som fortfarande sitter i.. och hosta tycker jag inte om.. för jag får kväljningar när jag hostar.. haha.. Efter min lilla "olycka" på Maxi har jag bara haft en liten "olycka" till..
Jag hade precis kommit ut ur duschen en morgon förra veckan.. skulle bara hosta lite, trodde jag.. å var tvungen att kasta mig in i badrummet igen.. å där var det ju blött efter duschen.. så jag halka me höger foten å spydde saft över halva toaletten.... hade bara druckit saft på kvällen å under natten.. så som tur va smaka det jordgubb! :)Gravid vecka 17


Bebisen

Vikten har fördubblats på bara två veckor och nu väger ditt barn c:a 100 gram. Längden från topp till tå är mellan 11-12 cm vilket motsvarar din hand om du spretar med fingarana.


Stora förändringar är på gång! Fostret börjar nu bilda livsviktigt underhudsfett, något som fortgår fram till förlossningen. Underhudsfett är viktigt för att kunna reglera kroppstemperaturen och för ämnesomsättningen. Vid den här tiden består din bebis vikt av ungefär 85 gram vatten och ett halvt gram fett. Efter 40 veckor är motsvarande siffra c:a 2.4 kg fett av den totala födslovikten på 3.7 kg.

Armar och ben är nu nästan fullt rörliga. Ögon och öron har nära nog fått rätt placering och bebisen liknar alltmer en människa.

Du

Moderkakan växer med en otrolig hastiget tillsammans med bebisen, och vid förlossningen kommer den att väga nästan ett halvkilo. Såhär dags är moderkaken väl utvecklad och förser fostret med allt det behöver, och  för bort avfall som det inte längre behöver. Samtidigt flyttas livmodern uppåt i din mage och kan nu kännas 3-5 cm nedanför din navel. Den syns förmodligen tydligt att du är gravid vid det här laget och en viktökning på 2,5 till 4 kg är normal.

Kanske har du redan känt bebisen röra på sig i magen, men det är inte ovanligt att det dröjer ytterligare några veckor. Det kan vara mycket lugnande att känna bebisens rörelser därinne, även om det inte är varje dag, och veta att allt är väl.

Du kanske märker att tandkött och näsa böder lättare, vilket beror på ditt ökade blodtryck och ökade blodvolym. Detta är helt normalt och inget att oroa sig för.


Just exakt nu..


Just exakt nu.. i denna stund.. känner jag mig depp..
Känns som den jag vill ska förstå mig mest.. aldrig verka vilja riktigt förstå..

Och nej, pratar självklart inte om Jocke..

Ganska sällan jag känner mig depp numera.. å det tackar jag Jocke för av hela mitt hjärta.. han är för mig som honung är för Nalle Puh! Han gör mig lycklig :) <3
Bidragande faktor till att jag är lite depp är nog att jag är ensam.. Jocke har åkt till jobbet.. ensam mer än en timme är inte min grej....

Jag är vanligtvis ganska känslig av mig.. å nu är aboslut inget undantag.. tårarna bara rinner när jag tänker på vissa saker.. helt stört.. Kanske är gravidhormoner.. haha.. Blotta tanken på att jag snart kommer ha min å Jockes lilla kärleksbebis att pussa på är helt enormt överväldigande... Samtidigt är jag livrädd.. tänk om nåt går fel.. me bebis.. eller me mig... läskigt...


På onsdag ska vi nog åka å kolla på barnvagn..

På torsdag är de dags för glykosprov.. lite läskigt tycker jag.. men det kommer gå super bra! Lollo ska me å hålla handen :) <3

Den 24:e ska vi på nästa ultraljud.. då får vi äntligen se vårat lilla underverk igen!! Hurra!!


Nu ska jag gå på flugjakt... en stor fet fluga har stört mig hela tiden när jag suttit här... å nu ska den dö! heheLördagar rockar..


 
I lördags hade vi yttligare en såndär helt underbar dag..
Vi bara njöt av varann å det underbara vårvädret!!
Vi tog en super lång promenad vid kanalen.. å då passa jag på å gläppa ett par bilder me mobilen..I fredags var vi hos Jockes pappa å käka påskmiddag.. smaskig!
Iställe för att köpa me oss godis eller blommor köpte vi ett påskpaket.. det var en skål formad som en tupp..  låter skitfult
men den var jätte fin! Och dom verka iaf gilla den.. hehe
Vi fick oxå se nyaste tillskottet i släkten!! Super söta Alma!!
Lika trevligt som vanligt att få träffa alla som är där!
Det tråkiga den här gången var att pga banarbete på järnvägen var det massa strul när vi skulle hem..
så vi var tvungna att åka ganska tidigt för att kunna passa ihop alla bussar..

A

Hittade den här på Lollo´s blogg och snodde den! Man måste svara på alla frågorna på samma bokstav som ens namn börjar på! :)

1. Vad heter du? Anna
2. Ett ord på 4 bokstäver? Ande
3. Flicknamn? Amanda
4. Pojknamn? Albin

5. Yrke? Advokat

6. Färg? Azurblå

7. Klädesplagg? Anorak

8. Mat? Anklever
9. Sak i badrummet? Ansiktsvatten

10. Plats/stad? Amsterdam
11. Orsak att vara sen? Armbandsuret gick sönder

12. Något man skriker? AKTA!

13. Film? Armageddon
14. Något man dricker? Absolut Vodka

15. Band? Abba
16. Djur? Anka

17. Gatunamn? Aspvägen

18. Bil? Audi

19. Sång? All you need is love

20. Aktivitet med mer än 1 deltagare? Aerobics

Härlig Lördag

Vilken härlig dag det har varit idag!!
Jag och Älskling har fixat i iordning våran framsida å baksida.. alltså våra små trädgårdar.. haha

När jag klev utanför dörren så såg jag värsta vårbilden..
Kolla så fint!
En nyckelpiga, en humla å en krokus!! Vackert!Vi cyklade bort till blomstället och inhandlade lite fina Penseér!
När vi va där gick jag in å kolla i växthuset.. å de fanns så mycke fina blommor!
Jag ville ha allihopa!!När vi strosa runt utanför å valde blommer såg jag första fjärilen för i år oxå!!När vi kom hem börja Jocke räffsa upp alla löv på baksidan.. å jag satte igång å plantera lite blommor..
Så himla skönt att sitta på trappen i förmiddagssolen å pyssla lite.. satt i bara t-shirt!!
Valde Penseér som inte slagit ut än.. där av ser de mest bara grönt ut just nu..
Här är det fina resultatet!!

Sol

Ja, nu är det vår!
Så underbart att kunna cykla till jobbet på morgonen utan att frysa arslet av sig!!

I onsdags eftermiddag invigde vi grillen!!
Grillade fläskfilé å hade min smarriga pastasallad till.. å de var sååå gott!!

Ikväll funderar jag på om jag ska fråga Jocke om vi ska åka in en sväng till stan.. kanske käka lite å dra en bio.. det var ett tag sen vi gjorde de nu.. Frågan är ju om jag kan hålla mig så länge? Alltså me att kissa.. hehe..
Thessan.. You RULE!
Du e cool!
;)


RSS 2.0