Mors Dag

Idag har jag firat min älskade mamma å min underbara mormor!! Jag och Jocke åkte ner till mormor för att möta upp mamma och Bengt.. Både mamma och mormor fick varsin blomma och en ask med Noblesshjärtan! Mamma fick oxå en sommarskjorta som jag hitta igår på Kapp Ahl!

Här är en bild på min gamla mormor.. hon fyller 93 nu den 13:e Juni!! Krutmormor!! <3En bild på min älskade mamma.. råkade få me Bengt oxå.. men som tur va höll han för ansiktet så ni slipper se.. ;)Mormor fick en fin rosa Pelargon :) Jocke klappar på mammas hund Dimma i bakgrunden.. heheNu på eftermiddagen har vi varit duktiga igen.. vi har tagit en jätte lång promenad runt kanalen.. Jääätte varmt.. men jätte skönt!! Jag badade till å me fötterna.. jag trodde det skulle vara svinkallt.. men det var faktiskt jätte skönt!

Lite småsuddig bild.. men de gick inte å se när man satt i solen.. hehe..Älskling vägrade att sätta sig ner på bryggan.. för han ville aboslut inte bada fötterna.. Jag tog hål på en blåsa som han hade under foten innan vi gick hemifrån.. och han var övertygad om att han skulle få en monster infektion å dö om han stoppa ner foten i kanalen.. haha..  Så jag försökte ta en bild på honom när jag satt på bryggan.. :)Det var iaf en super skön promenad!! Hade dock väldigt svullna fötter å händer när vi kom hem.. å magen var hård som sten.. så de kanske blev lite mycke.. :S Men de var det värt.. Vi gick i alla fall nästan 9000 steg!! Duktigt av oss va?!!

Vi tog svängen förbi affären på vägen hem.. jag köpte en Fanta Jamaica Pinapple.. sluuurp så god! Try it!!

Vecka 23

Tiden går så fort att jag missat en vecka.. usch mig.. de var nog lång helgen som ställde till de... :S
men jag har ju bara missat den i två dagar om man ska se de så.. :)Bebisen

Nu är bebisen omkring hela 29-31 cm och väger ungefär 575-690 gram. Den ser vid det här laget helt mänsklig ut och liknar en liten bebisdocka. Ansikte och kropp liknar dem hos en nyfödd.


Bebsien bildar underhudfett i rask takt men ser fortfarande lite röd och skrynklig ut eftersom huden bildas i en snabbare takt än underhudsfettet. Den röda färgen kommer av att huden börjar förlora sin transparens och bildar pigment. Du känner antagligen bebisen röra sig en hel del där inne när den sparkar och slår på livmoderväggarna. I takt med att den växer blir det mindre och mindre plats att röra sig. Ben, muskler och organ växer stadigt.

Bebisen rör navelsträngen och olika delar av sin kropp med händerna för att utforska. Den kan nu suga på tummen "på riktigt", istället för att bara stoppa den i munnen. Den fortsätter att svälja fostervatten och vätskan och sockret som den får i sig på det viset fungerar som ett komplement till den näring som den får från dig och moderkakan. Du kanske kan känna små "skutt" i magen när bebisen hickar på grund av vätskan den svalt.

Bukspottkörteln mognar och kommer att bilda insulin som hjälper till att bryta ned socker.


Du

Din livmoders översta del finns nu c:a 3 cm ovanför din navel. Din totala viktuppgång ligger förmodligen omkring 7 kg . Du kan får s.k. Braxton-Hicks kontraktioner vid den här tiden. Dessa sammandragningar kommer inte regelbundet och bör inte kännas smärtsamma. De är till för att förbereda din kropp inför förlossningen, och kommer att öka i styrka allteftersom graviditet fortlöper.

Du kan kanske känna sammandragningarna om du lägger din hand på magen. Bebisen kan förmodligen känna hur livmodern mjukt klämmer och masserar den, men det skadar inte bebisen så det finns ingen anledning till oro.

Fet fisk kan vara nyttigt för bebisens utveckling och det finns tecken som tyder på att kvinnor som har fet fisk i sin kost föder barn med en bättre utveckling av synen, enligt en studie från universitetet i Bristol.


Bebis


Under mitt hjärta nu
finns en liten du

Liten näsa och små tår
tickande hjärta och fjunigt hår

På U.L vi fick en bild
fast du var ganska vild

Du var det vackraste vi sett
fast man bara såg ett skelett

Din far på min mage lägger en hand
för att med dig knyta ett band

Tänk när du är i vår famn
och vi får ge dig ditt nya namn

Så gränslös vår kärlek är
till dig jag i magen bär


Söndagsmys

Idag gick jag ett samtal från Thessan.. hon undra om jag ville vara barnvakt till Julia ett par timmar! Självklart ville jag de! Fick välja på att åka me i bilen å hämta Victor.. eller ha Julia här hemma.. självklart ville jag hellre vara hemma.. då kan man leka å gosa! :) Allt gick super bra.. Julia verkade trivas som fisken i vattnet!! Hon fick lite mat sen somna hon som en sten i min famn! MysMys!! Vi var ute å titta på gräset å buskarna.. så nu har Julia stått på gräs barfota för första gången!! Hon gilla de massa.. hehe..  Både Julia å jag var super varma.. hon är som en liten kamin när hon sover.. å jag är extra varm just nu oxå.. har svettats som en gris som senaste dagarna.. :SNär Jimmy hade hämtat Julia så titta Jockes syster med familj över en sväng på en fika! Väldigt trevligt!! Markus har nyligen tagit körkort så dom brummade hit i sin nya fina bil!! Vi ses väldigt för sällan.. de måste de bli ändring på!!

Kvällspromenad

Jag och Älskling tog oss en kvällpromenad på kanalbanken.. tillsammans med våran nya kamera så klart :) Jocke fick tillåtelse att ta en bild på min mage (efter tjugominuters tjat).. De börjar iaf att synas lite nu :)Tog ett par fina bilder på kanal.. mest för å se hur det blev.. å det blev faktiskt riktigt fina bilder! Tog även på massa fula sniglar men dom tänker jag inte lägga upp här.. haha..

Min älskade mamma var å hälsa på en liten sväng tidigare idag oxå.. hon hade med sig sin söta vovve Dimma! Passa självklart på å gläppa ett par bilder på mamma och Voffen!!
Glass Glass

Glass i stora lass.. fast min glass var liiite för liten.. :( den var sååå god att den gärna hade fått vara dubbelt så stor!!!
Jag åt en Cacao! Vaniljglass, Chokladglass,  Vitchoklad, Chokladsås, å nåt mer gott.. och den var smaksatt me Baileys!!Jocke käka en smarrig Twin Peaks..Thessan valde glassen Fenix!Jimmy valde jätte glassen Mexicana.. han orka inte äta upp den ens.. hahaNär vi hade käkat klart så gick vi en liten sväng i Sörping å kolla.. Älskling visade vart han växte upp.. och vart alla hans vänner hade bott när dom var yngre.. :S jag har iaf bestämt att vi ska åka till Smultronstället minst en gång om året! Även fast jag förmodligen kommer äta samma smarriga glass varje gång :)

Tack Thessan & Jimmy för det super trevliga sällskapet!!Digitalkamera!

Igår köpte vi oss en ny digitalkamera så vi ska kunna ta massa fina bilder på våran underbara bebis när hon tittar ut! :)
Det blev en Sony Cybershot! Visst är den fin!?!
Idag ska vi åka till Smultronstället med Thessan&Jimmy!! \o/ Hurra!! Jag är sååå sugen på glass!!!
Bilder på våra mumsiga glassar kommer ikväll eller imorgon :)

Vecka 22

I magen:  


Fostrets fem sinnen utvecklas dagligen. Smaklökar har bildats på tungan och fostret har nu känsel. Fostret experimenterar med känseln genom att stryka sig över ansiktet och känna på olika kroppsdelar. Ögonlocken täcker hela ögonen. Lungblåsorna utvecklas men de är vattenfyllda hela tiden i magen. Vätskan pressas ut vid födseln. Om det är en flicka utvecklas slidan den här veckan.


Nu är bebisen c:a 19 cm från huvud till stjärt och väger omkring 470-575 gram. Kroppen fortsätter att utvecklas dag för dag och de inre organen specialiserar sig på sina funktioner. Fostrets lever producerar enzymer och ansvarar för nedbrytning av bilirubin, ett ämne som bildas när röda blodkroppar bryts ned.


Eftersom livslängden för röda blodkroppar är kortare hos foster än hos vuxna människor bildas mer bilirubin hos foster än hos vuxna. Bilirubin går från fostret genom moderkakan till ditt blodomlopp där din liver hjälper till att bryta ned bilirubinet. Efter förlossningen kan bebisen uppvisa tecken på gulsot till följd av höga halter av bilirubin som den nyfödda levern ännu inte kan effektivt bryta ned. Detta uttrycker sig som en gulartad ton på huden och ögonvitorna. Detta tillstånd räknas inte som allvarlig och behandlas ibland med ljusterapi då ultraviolett ljus hjälper till att bryta ned bilirubin.

Bebisens sinnen utvecklas snabbt och tack vare en komplett uppsättning neuroner i hjärnan kan nu omgivningen och den egna kroppen utforskas, främst med hjälp av känseln. Känslen är ett av de första sinnena som utvecklas och bebisen kan röra sitt ansikte eller känna armar och ben.

I äggstockarna hos flickor finns redan alla de primitiva ägg bildade som hon kommer ha under hela sitt liv, och livmodern är fullt utvecklad.


Mamma:

Många känner att sexlusten ökar. När blodflödet ökar är det en del kvinnor som för första gången får orgasm eller multipla orgasmer. Många oroar sig för att barnet kan skadas av sex men det är väl skyddat där det flyter omkring i livmodern. Såvida din läkare inte har avrådit dig från sex så är det hälsosamt med sex under graviditeten. Ni kommer ofta varandra närmare och det stärker ert förhållande. Kanske ni måste börja vara lite kreativa med ställningarna eftersom magen lätt kan komma i vägen.

Hormonerna kan göra att ditt tandkött svullnar upp och det kan blöda. Bäckenlederna mjukas upp under graviditeten. Det sker för att utvidga bäckenet så att barnet kan komma ut vid förlossningen. När bäckenet mjukas upp blir det mer rörligt och ostadigt. Det gör att många kvinnor känner värk i korsryggen, bäckenet, i skinkorna eller värk från blygdbenet ut mot ljumskarna.


Du kan känna att din livmoder övar sig inför förlossningen genom oregelbundna sammandragningar som kallas Braxton Hicks kontraktioner. I Sverige brukar vi kalla dem förvärkar, falska värkar eller avstannade värkar. De känns längst upp i livmodern. De är inte farliga vare sig för fostret eller för dig. Om sammandragningarna skulle bli smärtsamma och du har fler än fyra per timme bör du kontakta sjukvården eftersom det då kan röra sig om en för tidig förlossning.

Övre delen av livmodern befinner sig nu c:a 2 cm ovanför naveln och du känner dig sannolikt ganska tillfreds och bekväm med graviditeten. Magen är ännu inte så stor att den blir ett irritationsmoment i de dagliga rutinerna, och du kan förmodligen sitta och böja dig utan alltför mycket svårigheter.


Om du under tidigare veckor lidit av illamående så finns det en god chans att det har gått över vid det här laget.

Din blodvolym har ökat för att fylla behovet av ökad syresättning och näringstransport till fostret. Det mesta av ökningen är blodplasma vilket leder till en utspädning av de röda blodkropparna, något som kan leda till fysiologisk anemi, eller blodbrist. Måttet på denna utspädning av blodet kallas hematocrit och når sitt lägsta värde omkring den här perioden, efter vilken den ökade produktionen av röda blodkroppar börjar komma ikapp.

Det kan vara en god ide att låta läkare eller barnmorska kontrollera att du inte utvecklat en allvarlig blodbrist.


Tänkvärt..

3 steg till att börja välja glädje!

1. VÄLJ DINA TANKAR
--> Genom dina tankar påverkar du dina känslor. Varje tanke du tänker skapar antingen en känsla av harmoni , balans och glädje, eller en känsla av störning, olust och irritation. Hur ditt liv ter sig är ett resultat av dina tankar. Du bestämmer själv hur du ska förhålla dig till det som händer. Det är du som väljer dina tankar.

> FOKUSERA PÅ TACKSAMHET
Fokusera på morgon när du vaknar på det du är tacksam för i ditt liv. Du har ett val. Du kan välja att ligga kvar i sängen och tycka allt är skit, men du kan också välja att ligga en stund och tänk apå något sdom är fantastiskt.

> TRÄNA PÅ ATT VÄLJA GLÄDJE
Stanna upp flera gånger under dagen och ställ dig själv frågan: Hur tänker jag nu? Ifrågasätt dina tankar. Är det där verkligen sant? Är det bra eller dåligt för mig att tänka som jag gör nu?

> VÄLJ BORT IRRITATIONEN
Du kan inte förhindra olyckor i ditt liv, men du väljer själv hur du reagerar på verkligeheten. Ingen händelse eller människa kan göar dig irriterad. Hemligheten är att detr är du själv som väljer att tänka tankar som göra dig irriterad.

> IRRITATIONS-ÖVA
Gör en lista på småaker som du vet brukar irritera dig (till ex smulor på bordet, skorna i hallen eller någon som tränger sig i kön) Öva i fantasin att du reagerar på ett nytt och annorlunda sätt när du nästa gång konfronteras med något på din lista. En dag upptäcker du att du kan skratta åt just den punkten på listan. Då kan du vara färdig att stryka den punkten. Grattis till mer glädje i ditt liv! Du har börjat lära dig att lycka är ett val!

> SE MÖJLIGHETERNA
Är tåget försenat? Flyget inställt? Du väljer i den stunden din egen reaktion. Du kan välja att göra dig själv förbannad. Eller så väljer du att se det som en möjlighet . Flyget är inställt - vilka möjligheterär det nu som öppnats för dig?

----

2 TA EGET ANVAR
--> Prova att sluta skylla på andra. Upptäck att du kan välja - det vill säga skylla på andra eller ta ansvar för dina egna reaktioner och känslor. Att välja att ta ansvar skapar befrielse och glädje.

> UNDVIK ATTACK - SLIPP SKULD
Att skylla sina egna problem, sin egen rädsla eller egen oförmåga på någon annan är alltid en attack mot den människan. En attack skapar alltid skuld i den som attackerat. När du känner skuld och ilska är det omöjligt att samtidigt känna lycka. Skuldkänslor är ett meddelande till dig själv.

> SLUTA UPP MED "OM BARA"-TÄNKANDET
Är den favoritfras: " om bara inte.. "? " Allt skulle vara bra om bara inte de andra.. Mitt jobb skulle vara bara om bara inte chefen.. " Det tycks som om att hur du har det, och hur du mår alltid beror på andra eller på omständigheterna. "Det beror på min man.. Det beror på vädret.." Detta synsätt kan bli till en förlamande vana. Se istället livet som det är, ta ansvar öfr ditt liv och dina känslor - det är befriande och skapar mer glädje i ditt liv.

> LÄR KÄNNA DITT EGO
Det är ditt ego som ständigt vill ge andra skulden.Det är det ego som vill se dig som ett offer för andra. Om ett problem uppstår, om något går emot dig så skyll så fort du kan på någon, säger egot. Ditt ego är helt enkelt en produkt av inlärda tankar om vem du tror att du är och en samling rädda tankar. Påminn dig själv om: Alla tankar du tänker om dig själv går att ändra!

> VÄND PÅ TANKEN
Nästa gång du möter någon som gör dig irriterad eller osäker, tänk tankar som: Nu står den här människan framför mig. Hon är utsänd. Vad är det nu jag ska se hos mig själv? Varför känner jag mig irriterad? Vad är det jag kan lära mig nu i den här situationen? Med sådana tankar börjar du se utvecklande möjligheter där du tidigare såg problem.

> VÅGA BE OM URSÄKT
Kom alltid i håg: Det är aldrig för sent att hela en relation som blivit störd. När du insett att du inte var upprörd av de skäl du trodde - är det också möjligt att säga till den personen du var arg eller irriterad på: " Det hade inte ett dugg med dig att göra."

----

3 TÄNK SOM EN IDROTTSSTJÄRNA
--> När du medvetet och aktivt ser dina goda kvaliteter växer ditt självvärde och gamla negativa tankar om dig själv börjar raderas ut.

> STRÄCK PÅ DIG
Känner du igen detta: Någon berömmer dig för ett jobb du gjort. Du svarar "äh det var väl inget" Eller någon ger dig komplimanger för att du har snygga kläder. Du svarar: " Den här gamla trasan." Någon säger: "Vad duktig du är." Du säger: "Nja, jag missade det där och det där" Pröva att sluta förminska dig! Tvärt om, tacka och var stolt! Se din storhet. Du skapar dig själv genom de tankar du har om dig själv. 

> SE DIG SJÄLV I POSITIVA BILDER
Kajsa Bergkvist blev inte världens bästa höjdhopperska genom att se bilder på sig själv när hon klumpigt river ribban. Nej, hon fyllde sitt undermedvetna med bilder där hon såg sig själv elegant flyga över ribban. Innan du somnar på kvällen - se inom dig bilder av dig själv i situationer där du är fullt närvarande i några av dina goda och fantastiska egenskaper.

> SKAPA MÅLBILDER
Ladda dig själv med positiva bilder inför en uppgift eller ett möte. Låt bilderna spelas upp framför dig, se hur bra det kommer gå, hur lyckat det kommer bli. De positiva bilderna blir som magneter. Du dras till dem. Dina tankar är skapade!

> SKRIV NER DINA VISIONER
Öva dig att aktivt ska bilder av dig själv. Skriv ner din vision hur du vill att ditt liv ska se utom ett år. Skriv positiva bilder, ohämmat rakt ut. Titta på din vision med jämna mellanrum. Varje gång du läser texten ser du sedan, i din fantasi, dig själv i de olika bilder du beskrivit. Sakta börjar du vänja dig vid dessa bilder och de bilr sanna. 

                                                                                                                                                                    Övningarna är skriva av Kay Pollak
 

Städdille

Jag är ju ensam hemma idag.. Älskling jobbar.. :(
Funderade på vad jag skulle göra å kom på att jag kunde rensa lite i min "allt i allo"-låda i köket.. å de gjorde jag.. men jag fortsatte me hela köket sen... :D
Så jag har till å me dragit ut spisen å rengjort varje mikromillimeter av den, till å me ugnen!
Jag har rengjort/rensat i kylskåpet!
Jag har rensat bland alla mina plastburkar!
Jag har rensat bland alla glas å kastat massa vi inte använder!
Jag har städat skåpet där man kastar sopor.. äckligt!
Jag har torkat alla skåp!.. både inuti å utanpå!
Jag har rensat skafferiskåpet!
Jag har torkat ur mikron!
Jag har torkat golvet!
Allt detta resultera i ett berg av skräp på diskbänken.. måste gå å köpa sopsäckar för å kunna forsla ut de å kasta de.. Man slamlar på sig väldigt mycke skit som man inte använder.. man borde rensa så här typ en gång i månaden.. hehe..  Jag fortsatte lite till.. torkade även trappen.. :) å nu ska jag ta mig en dusch.. å samtidigt städa i badrummet! Sen får det räcka för idag.. egentligen är jag super trött.. men nu vill jag bli klar!! :)


Fredag = Underbart

Jössös vad jag ska sova imorgon.. jag har aldrig varit så trött på morgon som jag varit den här veckan.. Jag brukar vara skapligt morgonpigg annars.. aldrig haft nåt problem att gå upp 05:15.. men igår tex så tror jag att jag nicka till när jag cykla till jobbet.. :S de e ganska läskigt.. När jag kommer hem från jobbet så krachar jag i soffan å somnar innan jag ens hinner sätta på tvn.. de e hårt å vara på tjocken.. hehe.. men åh såå underbart!!
De tråkiga är att Jocke jobbar förmiddag imorgon å eftermiddag på söndag :(

Bebis rör på sig massa i magen.. så fort jag är stilla så tumlar hon runt där inne som en liten groda.. Jocke kan känna henne nästan hela tiden när han lägger handen på magen.. underbart mysigt! Jag har funderingar på att göra ett 3D ultraljud.. de e ju ganska dyrt men gud va skoj att ha en videofilm på bebis i magen!! Sen skulle de vara skoj att få se tydligt och helt säkert få veta vem de är där inne.. :) Men Jocke är inte så sugen på att följa me på de.. han tycker det ser så läskigt ut på dom bilderna jag visat av 3D ultraljud.. min lilla älskling!! haha.. Så jag har funderingar på att ta me mig mamma och kanske Thessan om hon är sugen på att följa me.. :) Mamma ville följa me vårat förra ultraljud men hon hann inte in.. så då tänkte jag att hon kanske skulle bli glad över att få följa me på de här!

Jag vill så gärna lära mig å ta fina bilder.. jag är sjukt avis på alla dom har flashiga kameror å tar otroligt vackra bilder!!
Satt å kolla lite på gamla bilder på mig själv.... tänkte lägga upp några så ni får se hur jag såg ut för några år sen.. :)

    


Bildå ja.. jag ser svettig å sliten ut.. men jag komdirekt från jobbet å svettades som en gris me all plast på skallen.. så bättre bild än så här bilr de inte.. haha..

å du Micke.. chili-chees är icke gott! så de så!

Blondin

Yes, nu e jag blondin igen!
Bilder kommer när jag kommer hem.. :)

Åkte in me Lollo igår.. å vi båda klippte å färga håret!
Lollo blev super fin! Guldigt brunblond me ljusa slingor!!

Jag gjorde massa blonda slingor.. så jag fick sitta med en hätta på huvudet.. avancerade grejer.. för hon satte på mig en plastmössa som hon fönade så den typ smälte efter formen på mitt huvud.. Det blev varmt kan jag lova! Frisören sa att jag hade väldigt bra kvalité på mitt hår.. så bleknigen kunde sitta i lite extra.. å tackvare det det så fick jag en jätte fin blond!! När blekningen var klar å hon tvätta mitt hår så smeta hon i nåt som lukta exakt som jordgubbs milkshake! Det tog bort lite av det guldiga som blev i håret.. å det kommer försvinna lite varje gång jag duchar nu i några dagar.. :)

Som sagt.. bilder kommer senare..


Rörelser

Ja, jössös va bebis rör på sig!
Igår kväll kunde Jocke känna för första gången!! Han var överlycklig!!
Jag tycker de känns lite läskigt när det rör så extremt mycke på sig.. hade de lite små jobbigt inatt.. för det börja med att de rörde sig massa.. sen börja de lixom strama nere i magen.. å de kändes jätte lustigt.. kunde inte ligga still.. var tvungen att gå å röra på mig.. å jag satt på toa flera gånger för de tryckte lixom på.. :S
Men jag pratade lite me Thessan om de å hon sa att de inte är nån fara.. att jag bara är ovan.. hehe.. Men det är inte så lätt när man inte vet hur det ska kännas..

Samtidigt som de känna lite läskigt så är det sååå underbart!! Känns så lustigt att det är våran bebis som snurrar runt där inne.. energi för ett helt fotbollslag har hon!!! Underbara unge!!
 <3

Vecka 21


Bebisen

Din bebis blodcirkulation är nu komplett och helt fungerande. Navelsträngen fortsätter att växa och bli tjockare alltmedan blodet strömmar med avsevärd kraft igenom för att förse bebisen med syre och näring. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen.


Storleken kommer att fördubblas under andra halvan av gravid iteten. Bebisen är nu c:a 18 cm lång från huvud till stjärt och väger ungefär 300 gram.

Nu mognar de olika organen. Matsmältningssystemet fungerar redan på ett grundläggande sätt och bebisen kan svälja fostervatten och ta upp vatten och socker och sedan göra sig av med restprodukterna. Denna mekanism är en förberedelse på livet utanför livmodern.

I blodet finns det redan ett stort antal röda blodkroppar, och vita blodkropparna börjar att bildas. I munnen börjar små smaklökar att bildas på tungan.


Barnet kan suga på tummen eller fingrarna, kan knäppa händerna och kan skaka hand med sig själv. Han eller hon kan känna smaken av bittert och sött - om man sätter till ett bittert ämne till fostervattnet slutar fostret att svälja men om man sätter till ett sött ämne sväljer det fortare än i vanliga fall. Kan reagera på starkt ljus och ljud men också på behaglig musik.


Underbaraste Ljudet i Världen!!


Idag var vi hos barnmorskan och lyssnade på bebis hjärtljud!! Så himla underbart att få höra.. dunk dunk dunk.. stadigt å fint! Jocke spelade inte ljudet på sin mobil.. å jag försökte lägga upp ljudklippet här men datan ville inte riktigt öppna de.. :( Smidig liten apparat hade hon när hon lyssna.. en sån skulle man ha hemma så man kan lyssna hela tiden!!! Mys Mys!

Hon klämde lite på min mage oxå å konstaterade att bebis låg perfekt i magen.. precis där hon ska ligga!
Jag fick även ett par nya tider.. så nu har jag tider ända fram tills i september! :)
Fick veta att jag ska göra en glykosbelastning om några veckor.. de var mindre kul.. men men..
Vi fick oxå skriva upp oss så vi kommer få papper hemskickade ang föräldragrupp.. de ska bli intressant å se vilka mer som ska ha bebisar här i lilla Ljungsbro!!


Ringde jobbet när jag var klar å fråga om jag behövdes idag.. men de gjorde jag inte! Så jag passa på att åka å spendera lite tid med familjen Falkenberg/Tillmar!! Lika underbart som alltid!!
Victor fick nya GoGos av mig.. å han blev överlycklig! Snuttunge!!
Fick skjuts hem av Jimmy.. asa najs! Tack igen!


I söndags var jag å Jocke å hälsa på hos min pappa..
Dom har flyttat till Mjölby så pappa bjöd över oss på grillning.. han kom å hämta oss så vi slapp å åka massa tåg å sånt!
Dom bodde jätte fint men jag tycker Mjölby är för långt bort.. jag vill ha min pappa närmre ju!  <3
Fick bebiskläder som han å Chicki hade handlat så fort dom fick höra att jag var gravid :) En jätte söt body som det stod Gullunge på å strumpor me samma tryck!!
Vi åkte även å hälsade på min kära kusin Mija!! Alldeles för länge sen vi sågs..
Vi fick ett jätte fint babygym och en splitter ny babysitter!!!
Tack så massa mycke!!
Lycka Till!!!


RSS 2.0