Tänkvärt..

3 steg till att börja välja glädje!

1. VÄLJ DINA TANKAR
--> Genom dina tankar påverkar du dina känslor. Varje tanke du tänker skapar antingen en känsla av harmoni , balans och glädje, eller en känsla av störning, olust och irritation. Hur ditt liv ter sig är ett resultat av dina tankar. Du bestämmer själv hur du ska förhålla dig till det som händer. Det är du som väljer dina tankar.

> FOKUSERA PÅ TACKSAMHET
Fokusera på morgon när du vaknar på det du är tacksam för i ditt liv. Du har ett val. Du kan välja att ligga kvar i sängen och tycka allt är skit, men du kan också välja att ligga en stund och tänk apå något sdom är fantastiskt.

> TRÄNA PÅ ATT VÄLJA GLÄDJE
Stanna upp flera gånger under dagen och ställ dig själv frågan: Hur tänker jag nu? Ifrågasätt dina tankar. Är det där verkligen sant? Är det bra eller dåligt för mig att tänka som jag gör nu?

> VÄLJ BORT IRRITATIONEN
Du kan inte förhindra olyckor i ditt liv, men du väljer själv hur du reagerar på verkligeheten. Ingen händelse eller människa kan göar dig irriterad. Hemligheten är att detr är du själv som väljer att tänka tankar som göra dig irriterad.

> IRRITATIONS-ÖVA
Gör en lista på småaker som du vet brukar irritera dig (till ex smulor på bordet, skorna i hallen eller någon som tränger sig i kön) Öva i fantasin att du reagerar på ett nytt och annorlunda sätt när du nästa gång konfronteras med något på din lista. En dag upptäcker du att du kan skratta åt just den punkten på listan. Då kan du vara färdig att stryka den punkten. Grattis till mer glädje i ditt liv! Du har börjat lära dig att lycka är ett val!

> SE MÖJLIGHETERNA
Är tåget försenat? Flyget inställt? Du väljer i den stunden din egen reaktion. Du kan välja att göra dig själv förbannad. Eller så väljer du att se det som en möjlighet . Flyget är inställt - vilka möjligheterär det nu som öppnats för dig?

----

2 TA EGET ANVAR
--> Prova att sluta skylla på andra. Upptäck att du kan välja - det vill säga skylla på andra eller ta ansvar för dina egna reaktioner och känslor. Att välja att ta ansvar skapar befrielse och glädje.

> UNDVIK ATTACK - SLIPP SKULD
Att skylla sina egna problem, sin egen rädsla eller egen oförmåga på någon annan är alltid en attack mot den människan. En attack skapar alltid skuld i den som attackerat. När du känner skuld och ilska är det omöjligt att samtidigt känna lycka. Skuldkänslor är ett meddelande till dig själv.

> SLUTA UPP MED "OM BARA"-TÄNKANDET
Är den favoritfras: " om bara inte.. "? " Allt skulle vara bra om bara inte de andra.. Mitt jobb skulle vara bara om bara inte chefen.. " Det tycks som om att hur du har det, och hur du mår alltid beror på andra eller på omständigheterna. "Det beror på min man.. Det beror på vädret.." Detta synsätt kan bli till en förlamande vana. Se istället livet som det är, ta ansvar öfr ditt liv och dina känslor - det är befriande och skapar mer glädje i ditt liv.

> LÄR KÄNNA DITT EGO
Det är ditt ego som ständigt vill ge andra skulden.Det är det ego som vill se dig som ett offer för andra. Om ett problem uppstår, om något går emot dig så skyll så fort du kan på någon, säger egot. Ditt ego är helt enkelt en produkt av inlärda tankar om vem du tror att du är och en samling rädda tankar. Påminn dig själv om: Alla tankar du tänker om dig själv går att ändra!

> VÄND PÅ TANKEN
Nästa gång du möter någon som gör dig irriterad eller osäker, tänk tankar som: Nu står den här människan framför mig. Hon är utsänd. Vad är det nu jag ska se hos mig själv? Varför känner jag mig irriterad? Vad är det jag kan lära mig nu i den här situationen? Med sådana tankar börjar du se utvecklande möjligheter där du tidigare såg problem.

> VÅGA BE OM URSÄKT
Kom alltid i håg: Det är aldrig för sent att hela en relation som blivit störd. När du insett att du inte var upprörd av de skäl du trodde - är det också möjligt att säga till den personen du var arg eller irriterad på: " Det hade inte ett dugg med dig att göra."

----

3 TÄNK SOM EN IDROTTSSTJÄRNA
--> När du medvetet och aktivt ser dina goda kvaliteter växer ditt självvärde och gamla negativa tankar om dig själv börjar raderas ut.

> STRÄCK PÅ DIG
Känner du igen detta: Någon berömmer dig för ett jobb du gjort. Du svarar "äh det var väl inget" Eller någon ger dig komplimanger för att du har snygga kläder. Du svarar: " Den här gamla trasan." Någon säger: "Vad duktig du är." Du säger: "Nja, jag missade det där och det där" Pröva att sluta förminska dig! Tvärt om, tacka och var stolt! Se din storhet. Du skapar dig själv genom de tankar du har om dig själv. 

> SE DIG SJÄLV I POSITIVA BILDER
Kajsa Bergkvist blev inte världens bästa höjdhopperska genom att se bilder på sig själv när hon klumpigt river ribban. Nej, hon fyllde sitt undermedvetna med bilder där hon såg sig själv elegant flyga över ribban. Innan du somnar på kvällen - se inom dig bilder av dig själv i situationer där du är fullt närvarande i några av dina goda och fantastiska egenskaper.

> SKAPA MÅLBILDER
Ladda dig själv med positiva bilder inför en uppgift eller ett möte. Låt bilderna spelas upp framför dig, se hur bra det kommer gå, hur lyckat det kommer bli. De positiva bilderna blir som magneter. Du dras till dem. Dina tankar är skapade!

> SKRIV NER DINA VISIONER
Öva dig att aktivt ska bilder av dig själv. Skriv ner din vision hur du vill att ditt liv ska se utom ett år. Skriv positiva bilder, ohämmat rakt ut. Titta på din vision med jämna mellanrum. Varje gång du läser texten ser du sedan, i din fantasi, dig själv i de olika bilder du beskrivit. Sakta börjar du vänja dig vid dessa bilder och de bilr sanna. 

                                                                                                                                                                    Övningarna är skriva av Kay Pollak
 

Kommentarer
Postat av: Lollo

Så sant så!! De där borde alla läsa... ;)

2009-05-19 @ 18:04:30
URL: http://vitloksflikkan.blogg.se/
Postat av: LillaAnna

Japp, jag tycker de oxå! Nyttigt skit.. som man behöver tänka lite på lixom!! :)Sen är vissa saker lite överdrivet.. men de är ändå en bra tanke i de!

2009-05-19 @ 19:31:40
URL: http://annansblogg.blogg.se/
Postat av: Therese

Jo de kan man säga.. Vissa saker i överdrivet.

Att göra de där så har halva dan gått å man blir en falsk brutta som ler fånigt hela dagarna.

De e väldigt enkelt att leva så där.. Men bara ett kort tag.

2009-05-19 @ 20:03:35
URL: http://sparroweye.blogg.se/
Postat av: Micke

Låter som äkta svammel från nån sån där "livscoach". :)

2009-05-21 @ 17:33:49
Postat av: LillaAnnaa

Det är inte meningen att man ska läsa det bokstavligt så lixom.. utan att man ska börja tänka efter lite.. Det är nåt alla borde göra! :)

2009-05-21 @ 21:08:28
URL: http://annansblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0